Voetbalreizen & activiteiten
sep
18
2024
Boca Juniors - River Plate
18/09/2024 18:30 - 24/09/2024 12:00

UPDATE: SOLD OUT, enkel door verkoop aan onze leden!


Wij gaan naar Argentinië, en jij kan als lid als eerste inschrijven voor deze ultieme voetbalervaring!

BOCA JUNIORS - RIVER PLATE is de grootste voetbalderby ter wereld, en wij hebben er 30 tickets voor kunnen vastleggen!

Bovendien zullen er in die periode in Buenos Aires 8 (!) wedstrijden gespeeld worden. Afhankelijk van de timing proberen we er uiteraard zoveel mogelijk bij te wonen!

 

Onder onze begeleiding kan jij dus mee naar het land van de wereldkampioen, het land van Messi en Maradona, om deze voetbaldroom waar te maken.

Twijfel niet, want we doen deze reis maar éénmalig, omdat we niet jaarlijks deze tickets kunnen vastleggen! En eens de 30 plaatsen weg zijn, zit de reis vol.

Wil je enkele foto's en filmpjes zien om de laatste twijfel weg te nemen? Kijk dan in onze Faceboek-groep Voetbalreizen de Bemvoort, waar we een topic hebben geplaatst met een beknopt overzicht van onze prospectie in september 2023.

Leden krijgen voorrang tot woensdag 31 januari om in te schrijven! Let wel: VOL = VOL! (inschrijven doe je onderaan deze pagina)

 

Hieronder vind je alle info over:

 • Timing + vluchten
 • Programma
 • Ons verblijf (de hele groep ligt samen in hetzelfde hotel)
 • Extra uitleg
 • PRIJS
 • Inschrijven

 

* TIMING + VLUCHTEN:

De reis zal doorgaan van woensdag 18 september tot woensdag 25 september, waarvan we 5 nachten in Buenos Aires zullen overnachten (van donderdag tot dinsdag).

Door het tijdsverschil zullen we 2 keer 's nachts vliegen.

 • Vluchten (vermelde tijden = lokale tijd)

* Directe vluchten Amsterdam - Buenos Aires en terug, met KLM. 

* Vluchtduur = 14h.

- Vertrek woensdag 18-09, 20u35-05u10 (ak donderdag)

- terug dinsdag 24-09, 14u35-08u40 (ak woensdag)

 • Om naar Argentinië te vliegen heb je GEEN speciaal visum nodig. Je moet wel in het bezit zijn van een INTERNATIONAAL REISPASPOORT, dat geldig is tot ten minste 26 maart 2025. Met enkel je ID-kaart kan je niet meegaan!
 • Iedereen kan 1 tas ruimbagage of trolley meenemen en een rugzak als handbagage.
 • Iedereen dient zelf in Schiphol, Amsterdam te geraken. Vanaf de luchthaven zullen wij jullie verder persoonlijk begeleiden tot we terug in Amsterdam zijn.

 

* PROGRAMMA:

Ons hele programma valt en staat met de timing van de voetbalwedstrijden die dat weekend in Buenos Aires gespeeld zullen worden.

Enkel Boca Juniors - River Plate is de enige zekerheid die we inpassen. 

Afhankelijk hiervan, zullen we dagelijks uitstappen doen om je de beste bezienswaardigheden van Buenos Aires te kunnen laten zien.

Onze chauffeur, én gids, zal ons 5 dagen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat begeleiden en overal brengen, zodat we alles kunnen zien wat we moeten zien en zodat we op geen enkel moment op een verkeerde plaats kunnen belanden.

 

Buenos Aires op eigen houtje en zonder begeleiding bezoeken kan gevaarlijk zijn, zeker voor en na de voetbalwedstrijden. Maar met onze begeleiders, locals die weten waar we kunnen komen en waar zeker niet, worden de gevaarlijke locaties (vb favela's) ontweken. We kunnen problemen uiteraard nooit uitsluiten, wees je daar ook van bewust. Maar dat is in Brussel of Antwerpen niet anders...

Ik kan enkel uit mijn persoonlijke ervaring zeggen dat, door te luisteren naar onze gidsen en bij hen te blijven, ik geen enkel probleem heb ondervonden en me op geen enkel moment onveilig heb gevoeld tijdens mijn reis vorig jaar.

 

In het programma staat alvast:


 • Buenos Aires
 • Plaza de Mayo met de Casa Rosada,
 • de Obelisk,
 • Puente de la Mujer,
 • gebouwen met murals van Evita Peron
 • Tigre (boottocht door de lagune, aan de rand van het regenwoud)
 • de wijk Boca, met zijn kleurrijke huizen, tangoclubs, tavernes. Gezellige kunstenaarsbuurt, dus niet enkel bekend om het stadion.
 • en uiteraard op de juiste plaatsen proeven van het heerlijke Argentijnse vlees!     

 

 • Voetbalgerelateerd

- De Maradona-tour: zijn bekende mural tegen de gevel van een appartementsgebouw, bezoek aan het stadion van zijn eerste profclub (Argentinos Juniors) dat vol staat met murals, bezoek aan zijn begraafplaats (niet tot aan zijn graf, dat is sinds vorig jaar verboden), zijn geboortehuis waar hij tot zijn 14e heeft gewoond (in een favela, dus met een zeker risico, uiteraard niet verplicht).

- stadiontour Boca Juniors

- stadiontour River Plate

- Murals (muurtekeningen): we zoeken er zoveel mogelijk op, vooral de gekende

- halte aan de ingang van het bondsgebouw van de wereldkampioen met een mooi standbeeld van Maradona. Toegang tot het terrein krijgen we jammer genoeg niet.

   

 • Wedstrijden in Buenos Aires in dat weekend: 

 

Elke wedstrijd in Argentinie is een beleving. De ene supportersgroep schiet al meer vuurwerk dan de andere af, en allemaal zingen ze van de eerste tot de laatste minuut. De passie van elke Argentijnse voetbalfan, jong én oud, in het stadion hoor je 90 minuten lang in het aanmoedigen van hun club, hoe klein of hoe groot de club ook is. Nergens heb ik deze beleving eerder gezien, en nergens anders verwacht ik ze terug te zien. Dus móesten we terug... We melden wel dat, net vanwege de veiligheid, uitsupporters in geen enkel stadion zijn toegelaten. Maar dat maakt de sfeer er niet minder op.


 • Boca Juniors - River Plate (in principe op zondag namiddag): deze zien we dus al zeker!
 • Banfield - Independiente Rivadavia
 • Huracan - Lanus
 • Club Atletico Platense - Rosario Central
 • Defensa y Justicia - San Lorenzo de Almagro
 • Gimnasia La Plata - Deportivo Riestra
 • Independiente - Argentinos Juniors
 • Velez Sarsfield - Estudiantes La Plata

  

Het schema van deze speeldag wordt in de maand voordien pas vastgelegd. We kunnen, afhankelijk hiervan, ook dan pas bekijken welke wedstrijden te combineren zijn en in ons programma toegevoegd kunnen worden. Deze wedstrijden (behalve Boca - River) zitten NIET in de prijs van het programma en zijn dus optioneel bij te boeken.

Deze prijzen variëren maar zullen in de meeste gevallen de 20€ niet overstijgen. Je bent vrij om te beslissen welke extra wedstrijden je mee gaat kijken, al zal dat dus pas in de maand voor de reis zijn.

 

We zullen er steeds over waken dat we op een aangename manier de wedstrijden kunnen beleven, voor en na elke wedstrijd.

In functie van het wedstrijdprogramma, zullen we de trips hierboven vermeld (Buenos Aires en voetbalgerelateerd) inpassen op de andere momenten.

Tijdens onze prospectie in september 2023 hebben we zo 6 (van de 9) wedstrijden kunnen zien: telkens 1 wedstrijd op donderdag, vrijdag en maandag, 2 op zaterdag en Boca - River op zondag. En op alle andere momenten hebben we de stad verkend, met al zijn bezienswaardigheden.

 

BOCA JUNIORS - RIVER PLATE

Uiteraard is deze wedstrijd het hoogtepunt van onze reis. We maken dan ook alles vrij om voor, tijdens en na de wedstrijd volop van de sfeer te kunnen proeven.

De passie van de Argentijnse voetbalfan zien en voelen, voor de wedstrijd de voetbalsfeer opsnuiven in de straten rond het stadion, met talloze verklede mensen (en zelfs dieren), de eetstandjes, de shirt-en sjaalverkopers langs de kant van de straat...

Met een pintje (of de locale populaire drank fernet) in de hand voel je, hoor je, zie je, en vooral, beleef je het allemaal!

We hebben tickets in de Tribuna Popular (achter de goals), om midden in de sfeer te kunnen staan.

 

Belangrijk!

Jullie worden bij de wedstrijden steeds begeleid door mezelf, een tweede Belgische groepsbegeleider met jarenlange ervaring en enkele van onze plaatselijke contactpersonen, zodat alles veilig verloopt voor en na de wedstrijden. 

We benadrukken nu al dat luisteren geboden is, en dat uitspattingen, dronkenschap en vreemde gedragingen niet getolereerd worden door onze begeleiders. Het blijft Argentinië, waar men zot is op toeristen (en vooral hun geld en spullen), en dat gevaar op elke hoek schuilt. Echter, met de hulp van onze begeleiders, gekend op het terrein, wordt dit gevaar zo goed als mogelijk gereduceerd.

Gedragen we ons gewoon, onopvallend in gedrag en kledij, als voetbalfan en niet als toerist, dan zal men ons ook niet viseren.

Hiermee wil ik niemand schrik aanjagen, integendeel, het is ok daar. Maar we willen je er wel attent op maken dat dit geen alledaagse voetbalreis is. Maar net dat maakt deze beleving uniek!

 

* VERBLIJF:

 • We verblijven 5 nachten met zijn allen in een 4* hotel in de hippe Puerto Madero wijk. Het verblijf is inclusief ontbijt.
 • We geven de naam van het hotel later door, aangezien we momenteel nog in onderhandeling zijn met 3 hotels. Maar we garanderen topkwaliteit en een toplocatie!
 • Puerto Madero is een veilige wijk aan de oude dokken, die helemaal gerestaureerd is tot een gezellige buurt met vele restaurants, bars, de duurste hotels, een leuk natuur-en wandelgebied.
 • Op wandelafstand van deze bekende locaties: Plaza de Mayo met de Casa Rosada, de Obelisk, San Telmo (de 'Tango-wijk'), Puente de la Mujer, de beste restaurants...
 • verblijf is op basis van 2-persoonskamers. Er geldt een toeslag voor een single room. Vraag ernaar als je deze wenst.

 

 

* Extra uitleg:

 • We hebben ter plaatse overal transport met een vaste chauffeur + gids, die 5 dagen beschikbaar zal zijn van zodra we landen tot dat we terug vertrekken. Er zal, naast mezelf, ook een extra Belgische begeleider meegaan, die jarenlang ervaring heeft met uitstappen en voetbalwedstrijden in Buenos Aires.

 

 • We kunnen in het hotel pas inchecken rond de middag. Na onze vroege aankomst zetten we onze reistassen daar af, en gaan we wandelen in de omgeving, zodat jullie die buurt snel kennen. Ook zullen we cash geld gaan wisselen (voor wie dat wenst) + de sim-kaarten gaan halen, voor wie graag 4G blijft gebruiken tijdens ons verblijf. Voor 10€ ben je al 5 dagen gesteld met een kaart.

 

 •  In Argentinië wordt betaald met de peso. Dichter bij onze reis zullen we hier meer uitleg om geven. Kort samengevat zijn er 2 circuits om geld af te halen: de bank (met kaart) en de 'straat' (cash). Het verschil is wel dat als je cash geld wisselt, je het dubbele (!) terugkrijgt dan bij de bank... Later dus meer uitleg, al kan je de uitleg van dat principe ook al opzoeken op het internet.
 • Er zal tijdig een groep op whatsapp aangemaakt worden met iedereen die met deze reis meegaat. Zo kunnen we op voorhand en ter plaatse iets vlotter communiceren
 • Het Argentijnse leven is, voor ons althans, heel goedkoop. Veel extra kosten ga je ter plaatse dus niet hebben. De enige extra kosten die je gaat hebben, zijn de extra wedstrijden, het eten 's middags en 's avonds en persoonlijke uitgaven.
 • Het Argentijnse vlees staat bekend als bij de beste ter wereld, en het is ook nog eens spotgoedkoop! Voor de menu op onderstaande foto betaalden we 40€... voor 2 personen (!), inclusief drank!


* PRIJS, te betalen in 3 schijven:   

 • Leden van Supportersclub de Bemvoort:  3000 euro
 • Niet-leden: 3100 euro

 

Elk lid mag 1 niet-lid meenemen in zijn voorrang. De korting geldt enkel voor wie effectief lid was op 22 januari 2024.

 • We vragen ter inschrijving een voorschot van 1500 euro, waarmee we de vluchten al vastleggen. 
 • Ten laatste 30 juni 2024 verwachten we 500 euro.
 • Het resterende bedrag wordt dan verwacht voor 1 september 2024.

 * Wil je meegaan, dan omvat de prijs:


  • directe vluchten met KLM van Amsterdam naar BA en terug + bagage
  • 5 nachten verblijf in 4* hotel in de hipste en veiligste buurt in BA, inclusief goed ontbijt, op basis van 2-persoonskamers
  • Wedstrijdticket op de staantribunes bij Boca Juniors - River Plate.
  • transport naar en van alle wedstrijden
  • transport naar en van alle excursies
  • transport luchthaven in BA, heen en terug
  • boottocht in Tigre
  • stadiontour River Plate
  • Stadiontour Boca Juniors
  • Verzekering aansprakelijkheid en solvabiliteit (tegen faillissement) Voetbalreizen de Bemvoort, bij het Garantiefonds voor reisbureau's (erkenningsnummer 9257)

 

  • Uiteraard kan je ter plaatse kiezen om iets niet mee te doen. Er worden geen kortingen gegeven op trips die niet meegedaan worden, of die door omstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden.

   * Wat NIET in de prijs zit, oa:
  • Vervoer van en naar de luchthaven in Amsterdam
  • dagelijks eten 's middags en 's avonds
  • alle andere wedstrijden dan Boca - River
  • persoonlijke uitgaven
  • single room toeslag in het hotel, indien deze gewenst is
  • er is geen enkele persoonlijke verzekering of reisbijstandsverzekering opgenomen, dit dien je zelf te voorzien
  • + alles wat hierboven NIET genoemd is bij wat inclusief de prijs zit

 

Let op: we leggen de vluchten + verblijf meteen na je inschrijving vast om de prijs te kunnen garanderen. 

Indien, om welke reden dan ook, de hoofdwedstrijd niet doorgaat, kan het bedrag van de voorschotten niet gerecupereerd worden.

Je kan er ook voor opteren nu in te schrijven, maar de vluchten pas in augustus te laten boeken. Hou dan rekening met een meerprijs. Vorig jaar hebben we 1 maand voor de wedstrijd de vluchten kunnen boeken aan een meerprijs van 450 euro. Het te betalen voorschot blijft wel gelden.

Er wordt GEEN terugbetaling gedaan indien men in de loop van de tijd afhaakt, om welke reden ook. Hiervoor kan je best een persoonlijke verzekering afsluiten bij je eigen verzekeringsmakelaar.

 

* INSCHRIJVEN:

Ben je overtuigd, om eindelijk de (voetbal)reis van je leven te kunnen waarmaken?

Stuur een foto van je internationale reispaspoort** (en die van je eventuele reisgenoten) door naar:

 • - mail: pronotour@hotmail.com

of

- what's app Michael: 0032-473376490

 

Je ontvangt ter bevestiging binnen de 48u de betalingsgegevens van het eerste voorschot (1500 euro).

We hebben maximaal 30 plaatsen. Zodra deze weg zijn, aanvaarden we geen inschrijvingen meer.

**Indien je nog geen reispaspoort hebt, is een foto van je id-kaart ook voldoende om in te schrijven. Stuur de foto van je reispaspoort dan door zodra je deze hebt.

 

Deze reis wordt georganiseerd door Voetbalreizen de Bemvoort.

Voetbalreizen de Bemvoort BV staat ingeschreven bij het Garantiefonds onder erkenningsnummer 9257.